Recepta na zatrudnienie!

Informujemy, że w dniu 13 czerwca 2014 r. o godz. 14 przy bibliotece w Słopnicach Dolnych odbędzie się spotkanie informacyjne na temat możliwości udziału w tym projekcie osób zamieszkujących teren gminy Słopnice.

Jest to projekt skierowany do osób bezrobotnych, który stwarza szanse na zatrudnienie.

Z jednej strony osoby bezrobotne mogą uzyskać dopasowane do ich oczekiwań i zapotrzebowania lokalnego rynku szkolenie zawodowe, uzyskać płatny staż zawodowy i wejść na rynek pracy.

Pracodawcy zaś mają możliwość w bezpiecznych warunkach sprawdzić kompetencje i zaangażowanie pracownika, którego przyjmą na staż, zanim zaoferują mu zatrudnienie. Pokrycie kosztów badań lekarskich medycyny pracy, odzieży roboczej, pokrycia kosztów szkolenia specjalistycznego wymaganego przy wykonywaniu danej pracy.

Szczegółowe informacje na temat zasad rekrutacji i udziału w projekcie można uzyskać na www.recepta.frnip.org.pl lub pod nr tel. 506 144 892, w biurze spółdzielni socjalnej Okno Na Świat lub w GOPS.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Bez kategorii. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.